PFR
BILLEDER: 1 2 3 4 5 6 oversigt
Tilbygning | Skovdiget, 2880 Bagsværd

Baggrund
Villaen er opført i 1955 på en stærkt kuperet grund, med Hareskoven i baghaven. Arkitekttegningerne skulle dengang godkendes af frednings-myndighederne da der var tale om byggeri nær fredskov.

Program
Da opholdsrummet bade fungerede som daglig spiseplads og opholdsstue for en familie på fire, ønskede bygherren at udvide fllesarealet. Programmet lød kort på en lys og rolig dagligstue med direkte forbindelse til haven, samt et stort og lyst hjemmekontor for en grafisk designer.

Projektbeskrivelse
Som det fremgår, er der tale om en stærkt kuperet grund med tosidigt terrænfald.

Den eksisterende bygning skærer sig ind i skrænten mod vest, underetagen er opført som fuld kæIder med en etagehøjde på 2.15 m. Mod vest fremstår bygningen således som en etage, mod øst to etager.

Geometrisk er tilbygningen en forlængelse af den ene halvdel af snittet i det eksisterende hus. Grundplanet er 5.7m x 4.8m. Bygningen er gravet ind i skråningen mod vest. Der opstår herved en aflang sammenhængende tagflade og facade mod vest. Mod øst markerer tilbygningen sig, med den høje facaden som rejser sig til tagkippen.

På beboelsesplanet indrettes dagligstue, orienteret mod horisonten i syd. Loftet følger taget til kippen. Fra stuen er der direkte udgang til en sydvendt træterrasse. Underetagen med den østvendte glasfacade har direkte adgang til en syd/øst vendt gård.

En elegant staltrappe forbinder de to etager, trappehullet sikrer at sol og himmellys trænger ned i kontoret.

PFR TEGNESTUE ApS - HJORTEKÆRSVEJ 12, 2800 KGS. LYNGBY - TLF 45 87 43 13 / FAX 45 93 93 88 - SE / CVR: 78 29 16 13