PFR
BILLEDER: 1 2 3 4 5 6 oversigt
Renovering og ombygning | Hjortekærsvej, 2800 Kongens Lyngby

Baggrund
I en ung alder tegnede arkitekt Harald Orlien denne ejendom til sig selv og Inger-Marie Drøhse. Ingersholm blev opført i 1930, på en stor hjørnegrund. Med kun en ejer gennem alle disse år, stod villaen i original stand, kun nødtørftigt vedligeholdt. En arkitektonisk perle med 270 m2 boligareal og 25 m2 kælder.

Program
Programmet lød på nænsom renovering og ombygning med henblik på indretning af to tidssvarende og spændende boliger.

Projektbeskrivelse
En stor hall med en præsentabel trappe til 1. sal danner rammen om den fælles indgang og fungerer samtidigt som entre med skabsplads for hver bolig.

I stueetagen respekterer indretningen den eksisterende disponering med 5 store lyse og velfungerende rum. Det ene rum er indrettet som køkkenspiserum. Et lille toilet, spisekammer og anretterrum blev slået sammen og gav mulighed for indretning af et stort lyst badeværelse med både bruserum og badekar.

I tagetagen blev alle, ikke bærende, indvendige vægge fjernet helt ud til det bare tegltag, og der blev åbnet op til kip. Der blev indsat bærende træsøjler som erstatning for murværk, hvorved der blev etableret maksimal åbenhed mellem køkken, alrum og stue. Lejligheden fremstår nu med en åbenhed, dagslys fra alle sider og frilagte bjælkekonstruktioner.

Der blev indlagt naturgas, og hver lejlighed fik sit eget gasfyr. Alle installationer, vand varme, afløb og el, blev udskiftet og ført som skjult installation i krybekælder, skunke, skråvægge eller fræset ind i paneler.

Alle gulve er originale plankegulve som er afhøvlet og ludbehandlet.

Præmiering
Ejendommen blev præmieret af Lyngby-Taarbæk kommune 1989, for smuk og vellykket renovering.

PFR TEGNESTUE ApS - HJORTEKÆRSVEJ 12, 2800 KGS. LYNGBY - TLF 45 87 43 13 / FAX 45 93 93 88 - SE / CVR: 78 29 16 13